Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 10 чоловік

Декада предметів суспільно – гуманітарного циклу

Дата: 23 лютого о 13:00
40 переглядів

Найперше було слово!  Саме під таким гаслом з 12 по 23 лютого 2024 року у Вовчинецькому НВК пройшла Декада предметів суспільно – гуманітарного циклу, яка була спрямована на закріплення, збагачення та поглиблення знань здобувачів освіти, розширення світогляду, розвиток творчих здібностей, самостійності. Протягом Декади вчителями – предметниками, класоводами  було підготовлено і проведено низку інтерактивних інтелектуально – пізнавальних заходів, під час яких здобувачі освіти продемонстрували свої знання, вміння та навички, креативність і кмітливість.

Основні завдання Декади:
- підвищення інтересу учнів до предметів суспільно-гуманітарного циклу;
- розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета;
- реалізація на практиці основних принципів особистісно орієнтованого підходу  до навчання;
- створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

У рамках Декади предметів суспільно-гуманітарного циклу в 7 класі проведено Квест – гру «Як добре ви знаєте рідну мову?», успішно пройшовши 5 раундів: «Правда чи брехня», «Відкриті запитання», «Слова», «Ребуси», «Фотозапитання» та виконавши завдання  інтелектуальної вікторини «Мовознавець». Кращими виявилися Галунка Тарас, друге місце посіли – Кицута Ангеліна та Чварюк Євангеліна.

Декада суспільно - гуманітарного циклу для 8 класу розпочалася з перегляду інтегрованого уроку з української мови, літератури та музики (з Олександром Авраменком та Артемом Пивоваровим). Виконуючи завдання  інтелектуальної гри "Знавці рідної мови" учні/учениці практично повторили вивчені розділи мовознавства. Найактивнішими були Биховська Мар’яна, Слухінський Олексій та Мамчук Іван.

     Свої знання з розділів мовознавства здобувачі освіти 5-6 класів  показали під час проведення мовного конкурсу « Бринить, співає наша мова…», який мав на меті перевірити та поглибити знання з української мови та літератури. Команди активно позмагалися в п’яти турах гри: «Редактор», «Запиши з пам’яті», «Так – ні», «Закінчи прислів’я», «Закінчи речення»» і набрали однакову кількість балів. Найактивнішими були Паладійчук С., Лекар В., Бурлака А., Бобер А, Паламар Д, Матвійчук К., Слухінська Є.

Цікавинки про українську мову здобувачі освіти 6 класу повторили під час челенджу « Мова рідна, слово рідне». Це і синонімічні ряди, і три форми майбутнього часу, і зменшувально – пестливі слова, і паліндроми.

16 лютого  учні школи брали участь у виховному заході   «Твоя сила -  в єдності»

Учні 8 класу  разом із класним керівником Дячук А.Л. підготували і провели виховний захід «Зрізані крила, або Ирій для янголів»

     Учні 9 класу взяли участь у мовному батлі «Слово – промінь мудрості» : «Далі, далі…» ,  «Заморочки з бочки»,  «Темна конячка» , «Ти – мені, я – тобі» , « Прямо та влучно»,  «Гонка за лідером» (найактивніша – Дерев’янська Д.)

Віртуальна подорож містами Франції. Учні 9 класу здійснили віртуальну мандрівку містами Франції, ознайомилися з визначними місцями цих міст.

     Учитель історії Рошко Л.В. підготувала і провела  історичну гру «Ерудит» для учнів 6-7 класів ( найактивніші – Паламар Д,  Галунка Т., Кицута А., Чварюк Є.), а учні 8-9 класів взяли участь в історичній грі «Маска», під час якої впізнавали історичну особистість за мінімальними кількостями підказок  (  найактивніші – Дерев’янська Д., Тютюнник А., Биховська М., Дячук Ю, Мамчук І.). Цікаві завдання, продумані головоломки, різноманітні міні-дослідження – це далеко не повний перелік форм роботи в рамках цих заходів.

      Учні 1-4 класів  брали участь у різноманітних конкурсах : « Мовне асорті»  (3 клас, класовод Лекар В.П.), «Юні знавці рідної мови» (2 клас, класовод Філіпець О.В.), квест – грі «Подорож у країну рідної мови»  (1 клас, класовод  Галунка Л.І), вікторині до Дня рідної мови «Найрозумніший» (4 клас, класовод Кушнір К.П.).Учні із задоволенням виконували завдання конкурсів, збагатили свої знання.

      23 лютого відбулося урочисте закриття Декади предметів суспільно – гуманітарного циклу.

     Усі проведені заходи спонукали здобувачів освіти до творчості й пізнання, мотивували інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

   Проаналізувавши проведені заходи, можна зробити висновок, що вчителі-предметники суспільно-гуманітарних наук проводять цікаву позакласну роботу з предметів, впроваджують у практику роботи освітні інноваційні технології, щоб активізувати пізнавальну діяльність дітей, викликати в них стійке бажання набувати ґрунтовних знань і вміння застосовувати їх у житті; формують в учнів такі інтелектуальні вміння, як аналіз, порівняння, виділення головного, а також критичне мислення та здатність приймати відповідальні рішення; виховують вміння співпрацювати з іншими людьми.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.